Ποιοι Είμαστε


MΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΑλεξάκηςΓιάννης, Δημόσιος Υπάλληλος, τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Αθήνα

Ο Γιάννης Αλεξάκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1977. Είναι πτυχιούχος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (1999) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2004). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» (2010). Μιλά άριστα την αγγλική. Εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) το 2004, στο Τμήμα Γενικής Διοίκησης. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα της National School of Government (Ηνωμένο Βασίλειο, 2010) Με την αποφοίτησή του από την ΕΣΔΔ το 2006, διορίστηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έχει υπηρετήσει, επίσης, στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2005), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2009-2011), καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικών (2011). Σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο την Δημόσια Διοίκηση, απετέλεσε για δύο θητείες αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ) και διετέλεσε πρόεδρος της ΕΝΑΠ την περίοδο 2010-2012.


Βαγιανός Δημήτρης, Καθηγητής Οικονoμικών, London School of Economics

Ο Δημήτρης Βαγιανός είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο London School of Economics, όπου και διευθύνει το κέντρο Paul Woolley για τη μελέτη των δυσλειτουργιών των αγορών κεφαλαίου. Έχει σπουδάσει στην Ecole Polytechnique του Παρισιού και στο MIT, όπου έκανε το διδακτορικό του. Πριν έρθει στο LSE το 2004, είχε διδάξει στα Πανεπιστήμια Στάνφορντ και ΜΙΤ. Διευθύνει το πρόγραμμα Χρηματοοικονομικών στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, και είναι Ερευνητικός Εταίρος στο National Bureau of Economic Research των ΗΠΑ, Associate Editor του Review of Economic Studies και Journal of Financial Intermediation, και σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στα χρηματοοικονομικά και τη μικροοικονομία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ιστοσελίδας. http://greekeconomistsforreform.com

Ελευθεριάδης Παύλος, Δικηγόρος στο Λονδίνο και Αναπληρωτής Καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ο Παύλος Ελευθεριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1990 και, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ (LL.M., 1991, Ph.D. 1995). Υπηρέτησε τη θητεία του στον Στρατό Ξηράς, στην Τρίπολη, την Αθήνα και τη Σύμη. Από το 2003 διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου έχει τον τίτλο του University Lecturer, τίτλος ισότιμος με την βαθμίδα Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ελλάδα και Associate Professor στην Αμερική, και είναι Fellow (Εταίρος) στο Mansfield College. Διδάσκει συνταγματικό δίκαιο, ευρωπαϊκό δίκαιο και φιλοσοφία του δικαίου. Το 2001 ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, ενώ από το 1998 έως το 2003 δίδαξε στο London School of Economics. Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μποδοσάκη. Δικηγορεί ως barrister σε θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στο Λονδίνο στα γραφεία Francis Taylor Building. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Συνταγματισμός και Πολιτικές Αξίες (Σάκκουλας, 1999) και Legal Rights (Oxford University Press, 2008) και πλήθος άλλων μελετών στην φιλοσοφία του δικαίου και το δημόσιο δίκαιο. Eίναι συν-επιμελητής του συλλογικού τόμου Philosophical Foundations of European Union Law (Oxford University Press, 2012). Από το 2010 έως το 2012 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό και ξένο τύπο. Είναι παντρεμένος με την Rachel Eλευθεριάδου και έχουν τρία παιδιά, τον Λεωνίδα (6 ετών), την Ίριδα (5 ετών) και τον Περικλή (2 ετών).

Καλλίρης Κωνσταντίνος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της 14ης Επιτροπής Προσφυγών (Αρχή Προσφυγών/Υπηρεσία Ασύλου), Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος Καλλίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών (PIerce College). Σπούδασε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2000. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο ποινικό δίκαιο στο πανεπιστήμιο Αθηνών το 2002, και συνέχισε τις σπουδές του, ως κρατικός υπότροφος, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από όπου αποφοίτησε με το MSc. στην εγκληματολογία και την ποινική δικαιοσύνη το 2005. Το 2011 υπερασπίστηκε επιτυχώς την διδακτορική του διατριβή (D.Phil) στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τίτλο «Αυτονομία, Ευδαιμονία και Δίκαιο». Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Εθνοφυλακής, ως πολυβολητής. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2002. Έχει εργαστεί στο Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) στη Βιέννη και ως μέλος στην 5η Ειδική Επιτροπή Προσφυγών (πολιτικό άσυλο). Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο τύπο ενώ από το 2013 είναι μέλος του Ινστιτούτου Νέας Πολιτικής.



Κούτρας Ανδρέας, Χρηματοοικονομικός αναλυτής, Φυσικός,  Λονδίνο και Αθήνα

Ο Ανδρέας Κούτρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε το δημόσιο σχολείο της Φιλοθέης. Σπούδασε Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου από όπου και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτατα εφαρμοσμένα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ της Αγγλίας. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις με 19μηνο θητεία στο πυροβολικό. Έχει δουλέψει ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ινστιτούτο Μαξ Πλάνκ της Γερμανίας και στο Λονδίνο. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε σε επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού ως υπεύθυνος χρέους, χρηματοοικονομικών προϊόντων και κεφαλαιαγορών. Αρθρογραφεί συχνά για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Απόψεις και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο Bloomberg, στην ιστοσελίδα www.greekeconomistsforreform.com αλλά και σε Ελληνικές εφημερίδες και ηλεκτρονικό τύπο, και ιδίως στην Καθημερινή και την ιστοσελίδα www.news247.gr. Διατηρεί το ιστολόγιο http://andreaskoutras.blogspot.co.uk/.


Κουτσομύτης Γιάννης, Σκηνοθέτης και Παραγωγός Κινηματογράφου, Χανιά

Λάαρης Νίκος, Μουσικός

Ο Νίκος Λαάρης είναι μουσικός. Σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου, εργάστηκε ως σολίστ στο Gärtneplatz Theater του Μονάχου και έγινε διδάκτορας και καθηγητής του Manhattan School of Music της Νέα Υόρκης, όπου και υπήρξε επί έτη συντονιστής του τμήματος ακουστικών. Πρόσφατα αποφοίτησε από την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Conservatorium van Amsterdam. Έχοντας εμφανιστεί σε αίθουσες, όπως το Carnegie Hall και αποσπάσει θερμές κριτικές από εφημερίδες, όπως οι Times του Λονδίνου, ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Ελλάδα.

Μαρία Μέξη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στην Κοινωνική Πολιτική, Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Γενεύη.

Η Μαρία Μέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στην Αργολίδα. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (D.Phil) στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό δίπλωμα (MPhil) στην Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική από το London School of Economics (πτυχιούχος με άριστα, 2001), και πτυχίο (ΒΑ) στην Ιστορία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος-Deree College (πτυχιούχος με άριστα, 2000). Από το 2007 εργάζεται ως εμπειρογνώμονας σε έργα μεταρρύθμισης και τεχνικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες ανά τον κόσμο. Κατά το διάστημα αυτό έχει εκπονήσει σειρά τεχνικών μελετών, έχει επιβλέψει τεχνικά έργα και έχει συνεργαστεί με εθνικά Υπουργεία σε θέματα αναδιάρθρωσης των πολιτικών απασχόλησης και συστημάτων πρόνοιας. Το διάστημα 2004-2007 εργάστηκε στην Ελλάδα ως επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή και ως ερευνήτρια και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Από το 2012 εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Λενιώ Μυριβήλη, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μυτιλήνη, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Νέας Πολιτικής, Αθήνα.


Η Λενιώ Μυριβήλη είναι επίκουρος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει πάρει το διδακτορικό της με υποτροφίες στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης. Θέμα της διατριβής της ήταν ο ρόλος των συνόρων στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και το πως διαμορφώνοτναι οι υποκειμενικότητες των ανθρώπων που ζουν γύρω απ’ αυτά οι άνθρωποι των συνόρων, οι μετανάστες, αλλά και η αστυνομία, ο στρατός. Έχει δουλέψει τη δεκαετία του ’90 για τη βαλκανική ΜΚΟ/κίνηση πολιτών Helsinki Citizens Assembly,  ενώ στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια  συνεταιρισμών καταναλωτών και έχει δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της Sierra Club, της International Wildlife Fund και  της Greenpeace. Ερχόμενη στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη όπου για έξι χρόνια συμμετείχε σε τρεις τοπικές ΜΚΟ: τη «Συνύπαρξη για την Ειρήνη στο Αιγαίο», τη «Δάφνη-Defne» της οποίας ήταν Αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου (2004-5), και της «ΠροσΦυγής». Συμμετείχε σαν ερευνήτρια σε δυο μεγάλα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και τα τελευταία χρόνια ήταν υποψήφια στα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων.

Χαρίδημος Τσούκας είναι Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας είναι Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην Έδρα Columbia Ship Management στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Δοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και Διακεκριμένος Ερευνητής Καθηγητής Οργανωσιακών Σπουδών στο University of Warwick της Βρετανίας.Γεννήθηκε το 1961 στο Καρπενήσι. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (Διπλ. Μηχανικός, 1983) και το Cranfield University (M.Sc., 1985), και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην κοινωνιολογία των οργανώσεων στο Manchester Business School (Ph.D., 1989). Έχει εργασθεί στο ALBA Graduate Business School (Ελλάδα) και στα Πανεπιστήμια Manchester, Warwick, Essex και Strathclyde (Βρετανία). Ήταν Διευθυντής (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Organization Studies (2003-2008), τιμήθηκε με τον τίτλο Doctor of Science από το University of Warwick (2013). ενώ δεκάδες εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διακεκριμένα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά διοικητικών και κοινωνικών επιστημών. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το Βήμα». Διευθύνει τη σειρά βιβλίων «Διοίκηση» (Καστανιώτης) και, μαζί με την Ann Langley, τη σειρά «Perspectives on Process Organization Studies» (Oxford University Press). Άρθρα του για την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα δημοσιεύονται στο προσωπικό του ιστολόγιο, «Έναρθρη Κραυγή».

Στέλιος Ξανθόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Σάμος.


Ο Στέλιος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, M.Sc. στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και M.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το City University του Λονδίνου. Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως καθηγητής Μαθηματικών στη μέση εκπαίδευση, ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα, ως Fund Manager Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και ως Risk Manager Τράπεζας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου έχει εκλεγεί επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών και της ερευνητικής ομάδας Security and Privacy Economics Research Group του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε διάφορα θέματα των Χρηματοοικονομικών όπως αποτίμηση συγκυριακών χρηματοοικονομικών συμβολαίων, παίγνια διαπραγμάτευσης, διαχείριση και διοικητική Τραπεζικών κινδύνων, βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίων, ενεργειακά παράγωγα, οικονομικά της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας και άλλα. Σε αυτά τα θέματα έχει δώσει ομιλίες σε συνέδρια και έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών άρθρων και εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους βιβλίων και πρακτικά συνεδρίων.

No comments:

Post a Comment